Compania Fujitsu - Siemens Computers intentioneaza sa mute productia de PC-uri din Germania, in tari cu mana de lucru mai ieftina din Estul Europei, cum ar fi Romania sau Ucraina, insa nu mai devreme de 2010, au declarat reprezentantii concernului, pentru cotidianul Sueddeutsche Zeitung, informeaza NewsIn.

"Nu ne-am decis inca, ne gandim la tari din Europa de Est, spre exemplu Romania si Ucraina. Totusi, nu excludem posibilitatea de a produce in Asia, prin internmediul unei filiale", a spus Bernd Bischoff, CEO-ul Fujitsu - Siemens.

Fujitsu - Siemens, un joint - venture intre comapniile Fujitsu si Siemens AG, a aparut in 1999, iar in prezent, numarul angajatilor sai din Germania este in jurul a 5.000.

Cotidianul german noteaza ca in februarie, conducerea concernului s-a inteles cu sindicalistii de la IG Metall pentru garantarea locurilor de munca ale angajatilor pana in 2010, in schimbul acceptarii unui program de munca prelungit.

Fujitsu - Siemens Corporation produce PC-uri, laptop-uri, servere, dispozitive de stocare si periferice. Corporatia ofera servicii legate de consultanta, suport, licentiere soft si finantare. Germania este principala piata europeana, cu 40% din veniturile totale pe Europa ale corporatiei.

Fujitsu - Siemens are cinci fabrici, patru in Germania si una in SUA.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Netflix nu vrea să îți mai ia banii dacă nu te mai uiți seriale
Setari Cookie-uri