Actionarii RomTelecom au mandatat Consiliul de Administratie sa negocieze conditiile privind preluarea de catre CosmOTE, divizia de telefonie mobila a grupului elen OTE, a pachetului majoritar de actiuni al CosmoRom, au declarat, pentru Mediafax, surse din piata telecomunicatiilor.

"O decizie in ceea ce priveste viitorul operatorului GSM va fi luata in cel mai scurt timp, insa este putin probabil ca RomTelecom, actionarul majoritar al CosmoRom, sa investeasca o suma semnificativa pentru relansarea companiei. RomTelecom are propriul plan de investitii, canalizat pe dezvoltarea si modernizarea retelei de telefonie fixa, pentru a putea face fata competitiei pe aceasta piata", au adaugat sursele citate. Posibila intrare a operatorului elen in actionariatul CosmoRom s-ar inscrie in politica de consolidare a prezentei CosmOTE pe piata telecomunicatiilor mobile din zona Balcanilor.

Recent, CosmOTE a preluat actiunile la companiile GloBul (Bulgaria) si CosmoFon (Macedonia), ambele controlate integral de OTE. Transferul actiunilor se va incheia in al treilea trimestru din acest an.

Relansarea CosmoRom ar presupune, potrivit surselor, o investitie de aproximativ 500 milioane de euro, insa solutia este riscanta in conditiile in care piata romaneasca de profil este dominata de Orange si MobiFon (Connex), operator preluat recent de grupul britanic Vodafone, iar rata de penetrare a telefoniei mobile a ajuns la 50% din totalul populatiei.

"Dat fiind gradul ridicat de risc al investitiei, numai un investitor cu resurse financiare solide si cu experienta in domeniul telefoniei mobile ar putea sa se implice in relansarea CosmoRom", au spus sursele.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »