Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) indeparteaza barierele de intrare pe piata serviciilor postale a persoanelor fizice, introducand si data furnizarii serviciilor postale in formatul certificatului-tip.
De asemenea, ANRCTI simplifica si procedura de autorizare a persoanelor ce solicita dreptul de a furniza servicii postale prin eliminarea licentei individuale. Odata cu intrarea in vigoare a acestei decizii, a fost revizuita clasificarea serviciilor postale. In acest sens, sfera serviciului universal este strict determinata prin stabilirea si definirea serviciilor care nu fac parte din aceasta. In schimb, a fost introdus in aceasta sfera serviciul de publicitate prin posta.

Decizia presedintelui Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei nr.2858/2007 privind regimul de autorizare generala pentru furnizarea serviciilor postale a intrat vineri in vigoare.

Un alt obiectiv al acestei decizii este acela de a stabili anumite reguli aplicabile serviciilor postale si conditiile generale minime privind furnizarea acestora, in special prin reglementarea in detaliu a contractului de furnizare a serviciilor postale.

O consecinta este obligarea tuturor furnizorilor actuali de a transmite o noua notificare, pana la data de 31 decembrie 2007, pentru ca sa li se poata aplica noua clasificare serviciilor pe care le presteaza, umand ca ANRCTI sa demareze in scurt timp o campanie de informare a furnizorilor asupra acestor aspecte.

Anului trecut a intrat in vigoare Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.70/2006 privind modificarea si completarea unor acte normative din domeniul comunicatiilor electronice si al serviciilor postale, ceea ce a impus abrogarea Deciziei presedintelui ANRC privind autorizarea furnizorilor de servicii postale si emiterea unei noi decizii, in acord cu noile prevederi legislative .

Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei este institutia de reglementare in domeniul comunicatiilor electronice, comunicatiilor audiovizuale, echipamentelor radio si echipamentelor terminale de comunicatii electronice, inclusiv din punctul de vedere al compatibilitatii electromagnetice, tehnologiei informatiei si serviciilor postale. ANRCTI urmareste ca obiective promovarea concurentei, protectia intereselor utilizatorilor finali si incurajarea investitiilor eficiente in infrastructura.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri