Grupul Apple si-a propus, precum gigantul internetului Google, sa cheltuiasca mai multe miliarde de dolari pentru a achizitiona o transa de frecvente de telefonie scoasa la licitatie de guvernul american, conform revistei Business Week

Aceasta licitatie, la care participantii trebuie sa ofere o suma de minim 4,6 miliarde dolari, va scoate la vanzare o parte din frecventele detinute de retelele de televiziune cu semnal analog, constranse prin lege sa treaca la semnal digital incepand cu anul 2009, potrivit NewsIn.

Castigatorii acestei licitatii vor deveni noii operatori de telefonie din Statele Unite ale Americii.

Apple nu a putut fi contactat de catre AFP pentru a comenta aceste informatii.

Autoritatile americane au decis cu putin timp in urma ca aceste frecvente ar putea fi folosite de oricare dispozitiv telefonic portabil. Momentan, operatorii americani de telefonie pot selecta modelele de telefoane care pot functiona pe unele retele, excluzand alte modele.

Conform Business Week, care citeaza surse apropiate de dosar, Apple este interesat de posibilitatea de a deveni operator de telefonie, avand in vedere ca a vandut deja un milion de unitati ale primului telefon mobil produs de grup, modelul iPhone, un dispozitiv multifuntional dotat cu capacitati de navigare pe internet.

Grupul Google, care a militat pentru deschiderea accesului la frecventele telefonice, a afirmat deja ca va participa la aceasta licitatie.

Frecventele scoase la vanzare, mai ales cele din banda de 700 Mhz, vor permite crearea unei retele de banda larga, mult mai rapida decat retelele wi-fi sau de telefonie mobila folosite momentan.

Apple, care dispune de fonduri de 14 miliarde dolari, ar putea cheltui cu usurinta aproximativ noua miliarde dolari, suma considerata suficienta pentru crearea unei retele cu amploare nationala, afirma Business Week.

Printre celelelta grupuri interesate de preluarea acestor frecvente se numara compania de televiziune prin satelit DirecTv precum si grupul eBay, proprietar al sistemului de telefonie prin internet Skype, adauga revista.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Google: 62% dintre adulti consuma stiri pe retelele de socializare