Grupul Apple si-a propus, precum gigantul internetului Google, sa cheltuiasca mai multe miliarde de dolari pentru a achizitiona o transa de frecvente de telefonie scoasa la licitatie de guvernul american, conform revistei Business Week
Aceasta licitatie, la care participantii trebuie sa ofere o suma de minim 4,6 miliarde dolari, va scoate la vanzare o parte din frecventele detinute de retelele de televiziune cu semnal analog, constranse prin lege sa treaca la semnal digital incepand cu anul 2009, potrivit NewsIn.

Castigatorii acestei licitatii vor deveni noii operatori de telefonie din Statele Unite ale Americii.

Apple nu a putut fi contactat de catre AFP pentru a comenta aceste informatii.

Autoritatile americane au decis cu putin timp in urma ca aceste frecvente ar putea fi folosite de oricare dispozitiv telefonic portabil. Momentan, operatorii americani de telefonie pot selecta modelele de telefoane care pot functiona pe unele retele, excluzand alte modele.

Conform Business Week, care citeaza surse apropiate de dosar, Apple este interesat de posibilitatea de a deveni operator de telefonie, avand in vedere ca a vandut deja un milion de unitati ale primului telefon mobil produs de grup, modelul iPhone, un dispozitiv multifuntional dotat cu capacitati de navigare pe internet.

Grupul Google, care a militat pentru deschiderea accesului la frecventele telefonice, a afirmat deja ca va participa la aceasta licitatie.

Frecventele scoase la vanzare, mai ales cele din banda de 700 Mhz, vor permite crearea unei retele de banda larga, mult mai rapida decat retelele wi-fi sau de telefonie mobila folosite momentan.

Apple, care dispune de fonduri de 14 miliarde dolari, ar putea cheltui cu usurinta aproximativ noua miliarde dolari, suma considerata suficienta pentru crearea unei retele cu amploare nationala, afirma Business Week.

Printre celelelta grupuri interesate de preluarea acestor frecvente se numara compania de televiziune prin satelit DirecTv precum si grupul eBay, proprietar al sistemului de telefonie prin internet Skype, adauga revista.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri