Compania Siemens Austria va moderniza si extinde sistemul de iluminat public din municipiul Cluj-Napoca pe baza unui contract in valoare de 12 milioane de euro, care se va intinde pe parcursul a 15 ani

In baza contractului, Siemens va livra, instala si intretine intreaga infrastructura a iluminatului si va oferi service intregii retele. Cluj-Napoca, al treilea oras ca marime din Romania va economisi anual pana la 30% din energia utilizata in modernizarea sistemului, va reduce poluarea si va reduce semnificativ costurile de operare.

Ca un prim pas, Siemens va acoperi reteaua iluminatului public in centrul orasului, centrul catorva cartiere si strazile de acces, urmand ca mai apoi sa se concentreze pe restul zonelor din oras. Pentru acest proiect vor fi folosite lampi economice.

Comanda va fi facuta ca urmare a unei cooperari intre Siemens Elin Buildings and Infrastructure GmbH & Co (B&I) - care va fi responsabila cu constructiile - , si Siemens Gebäudemanagement & Services GmbH (SGS), responsabila de intretinere.

Compania Siemens este prezenta in Romania de peste 100 de ani si are sediul central in Bucuresti. De asemenea, Siemens mai este prezenta si in Brasov, Cluj, Constanta, Iasi, Sibiu, Targu-Mures si Timisoara, iar la nivel national numara peste 3.700 de angajati. Siemens ofera solutii in automatizari si actionari, energie, solutii industriale, tehnologii pentru cladiri, transporturi, solutii medicale, solutii si servicii IT, comunicatii si iluminat.

Siemens a inregistrat in Romania in anul fiscal 2006 vanzari de 290,3 milioane de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
(P)In ce domenii isi pot gasi un job candidatii din orasele mari?