"Chiar daca la inceputul anului estimam o crestere a afacerilor cu 25%, dupa primul semestru am observat ca tinta noastra poate urca, iar acum asteptam o crestere de aproximativ 50% a cifrei de afaceri", a declarat directorul FSC Romania, Dragos Nicolaescu.

Potrivit datelor companiei, Fujitsu a vandut in perioada 1 aprilie - 30 septembrie peste 12.000 de laptopuri, in crestere cu 109% fata de perioada similara a anului precedent. Dintre acestea, 9.821 de laptopuri au fost vandute persoanelor fizice, iar 2.522 catre firme.

Legat de mutarea unitatii de productie a Fujitsu Siemens Computers din Germania in Romania in 2010, Nicolaescu a spus ca exista sanse reale in acest sens. "Exista posibilitatea ca in 2010 unitatea de productie de PC-uri din Germania sa fie mutata in Romania sau in Ucraina. Va exista un consultant care se va ocupa de realizarea unui plan de fezabilitate pentru a stabili unde ar putea fi amplasata unitatea de productie. In Romania mana de lucru pe acest segment exista, insa singura problema ar fi transportul. Daca vom avea suficienti kilometri de autostrada, atunci exista sanse reale ca aceasta unitate de productie sa fie mutata in Romania", a adaugat directorul Fujitsu Siemens Computers in Romania.

Directorul executiv al Fujitsu Siemens, Bernd Bischoff, declara in august pentru presa germana ca intentioneaza sa mute productia de PC-uri din Germania, in tari cu mana de lucru mai ieftina din Estul Europei, cum ar fi Romania sau Ucraina, insa nu mai devreme de 2010.

Citeste si:

Fujitsu - Siemens, un joint - venture intre comapniile Fujitsu si Siemens AG, a aparut in 1999, iar in prezent, numarul angajatilor sai din Germania este in jurul a 5.000.

Fujitsu Siemens Computers Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 24,7 milioane euro in primul semestru al anului financiar 2007-2008, cu 86% peste valoarea din aceeasi perioada a anului trecut, au declarat marti reprezentantii companiei.

Compania a terminat primul semestru al anului fiscal 2006-2007 cu afaceri de 13,2 milioane euro.
Fujitsu este prezent pe toate pietele din Europa, Africa Centrala si de Est, cu o divizie de servicii in extindere, acoperind in prezent 170 de tari.

Fujitsu - Siemens Corporation produce PC-uri, laptop-uri, servere, dispozitive de stocare si periferice. Corporatia ofera servicii legate de consultanta, suport, licentiere soft si finantare. Germania este principala piata europeana, cu 40% din veniturile totale pe Europa ale corporatiei.
.