Romania este foarte importanta pentru HP, au recunoscut directorii regionali din Europa Centrala si de Est ai HP, care asteapta de la piata locala o crestere de pana la 25%, confirmand astfel datele oferite de IDC.

Pe segmentul stocarii de date, HP isi orienteaza strategia pe termen lung catre usurinta utilizarii serverelor si a informatiilor, dar si pe reducerea costurilor de management ale acestora. Oficialii considera ca posibilii concurenti care vor aparea pe masura ce piata de stocare va evolua vor fi in dezavantaj, intrucat HP ofera prin solutia Enterprise Virtual Arrays (EVA) toate uneltele necesare pentru stocarea informatiilor.

Julien Bertin, EVA Product Marketing Manager, Europe Middle East Africa Region, a declarat ca vanzarile solutiei EVA au avut cresteri exprimate cu doua cifre in ultimele patru trimestre in zona EMEA, iar la nivel mondial, cresterile au fost sustinute in ultimele zece trimestre.

Jim Haberkorn, Director StorageWorks Division in cadrul HP pentru Zona EMEA, considera ca, pe viitor, numarul centrelor de date va creste, in conditiile in care numarul investitiilor straine din Romania vor crester astfel incat companiile locale vor avea o nevoie mai mare de stocare a datelor.

Potrivit directorilor regionali ai HP, tarile emergente au contribuit cu 10% la cresterile pe segmentul de date inregistrate la nivel mondial. Acestia considera ca Europa de Sud-Est este zona cu una dintre cele mai dinamice cresteri pentru HP, unde compania a fost lider de piata pe segmentul stocare de date in trimestrul al doilea, potrivit IDC.

HP inca lucreaza la integrarea PolyServe, companie pe care a achizitionat-o in luna februarie a acestui an si care se ocupa de consolidarea marilor servere SQL pe un singur cluster pentru usurinta administrarii programelor software si pentru a rula mai rapid aplicatiile de business.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si