Decizia oficialilor AT&T este explicata printr-o previziune a cresterii cah-flow-ului la jumatatea anului viitor, castiguri stabile si venituri in crestere.

“Avem o dinamica buna in acest moment si ne putem astepta ca aceasta evolutie sa continue”, a declarat Randall Stephenson, directorul executiv al AT&T.

Oficialii AT&T au declarat ca vor ridica pretul pentru dividendele trimestriale la 40 de centi, de la 35,5 centi, crestrea de 12,7procente fiind cea mai mare din istoria companiei. De asemenea compania va rascumpara 400 de miliaone de actiuni pana la sfarsitul lui 2009. La preturile curente ale pietei, rascumpararea valoreaza 15,7 miliarde de dolari, adica aproximativ 7% din valoarea totala mai mare de 230 miliarde de dolari a companiei.

Pana la 7 decembrie AT&T rascumparase actiuni in valoare de 13 miliarde de dolari, ca urmare a unui plan anuntat inca din 2006.

Oficialii companiei estimeaza pentru anul viitor un cash flow intre 16 si 18 miliarde de dolari inainte de plata dividendelor si o crestere de doua cifre a profitului pe actiune.

Pretul actiunilor AT&T a crescut cu 1,99 dolari pana la 39,89 dolari la sedinta bursiera de dimineata la New York Stock Exchange.