Dupa Statele Unite, Franta, Marea Britanie si Germania, compania Apple vrea sa cucereasca si Japonia, aflandu-se in discutii cu cea mai mare retea de telefonie mobile din Japonia, NTT DoCoMo, pentru lansarea iPhone in regiunea japoneza, informeaza Wall Street Journal.
Steve Jobs s-a intalnit deja cu oficialii NTT DoCoMo in vederea dezbaterii lansarii iPhone in Japonia, citeaza Wall Street Journal. Semnarea unui contract exclusiv cu reteaua japoneza ar fi o noua rampa de lansare pentru NTT DoCoMo, care intampina dificultati in atragerea de noi clienti, potrivit analistilor din piata.

NTT DoCoMo numara in prezent 53 milioane de abonati si o cota de piata de aproximativ 50%, insa competitorii Softbank si KDDI si-au facut intrarea in piata cu tarife mai reduse, devenind o reala amentinare. Potrivit Wall Street Journal, Apple mai poarta negocieri si cu Softbank, in cazul unui esec cu NTT DoCoMo.

Cotidianul mentioneaza ca Apple vizeaza obtinerea unor cote din vanzarile furnizorului japonez asemanatoare cu procentele asumate din valoarea vanzarilor in Statele Unite, Franta, Marea Britanie si Germania , in care a semnat deja contracte exclusive cu AT&T, Orange, O2 si T-Mobile.

Inca de la lansarea pe piata americana, Apple a vandut pana in prezent peste 1,4 milioane de smartphone-uri iPhone.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri