"Pentru 2008, estimam o crestere a cifrei de afaceri cu aproximativ 20%, urmand tendintele ultimilor ani. In 2007 am realizat o cifra de afaceri de 70 milioane dolari, cu peste 65% mai mare fata de 2006.O parte importanta a profitului obtinut va fi reinvestita in activitati de cercetare si dezvoltare. Siveco Romania isi propune atingerea obiectivelor sale de business pentru urmatorii trei ani, si anume dublarea valorii de piata a companiei", a declarat presedintele si directorul executiv Siveco Romania, Irina Socol (foto).

Pentru 2008, compania isi propune consolidarea pozitiei de exportator de know-how si de partener in derularea de proiecte informatice la nivel international si implicit cresterea valorii internationale a brand-ului.

"Extinderea internationala a afacerilor noastre in tari din Orientul Apropiat si Africa este doar la inceput. In anul 2008 vom incepe o ofensiva internationala, fara a parasi piata romaneasca, ce continua sa detina un potential impresionant. O sa ne orientam catre exportul de know-how in dezvoltarea de proiecte informatice complexe pe cat mai multe piete externe, acolo unde exista similitudini si putem valorifica la maxim expertiza castigata la nivel national", a adaugat Irina Socol.

Studiile de piata elaborate de International Data Corporation (IDC) plaseaza Siveco Romania pe primele pozitii atat pe piata de solutii EAS (Enterprise Application Software) din Romania, cat si pe cea de servicii IT. Astfel, compania detine o cota de 21,2% din piata locala de EAS si 9,7% din piata locala de servicii IT.
Infiintata la inceputul anului 1992, Siveco Romania este producator de software asigurand o mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa, Orientul Mijlociu si Orientul Apropiat si Africa.

Citeste si:

Printre actionarii Siveco Romania se numara Intel Capital, fondul de investitii Polish Enterprise Fund V, Siveco Olanda.

Compania se adreseaza organizatiilor mari si mijlocii,oferind solutii de EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness atat pentru piata locala cat si pentru cea internationala.

In prezent, solutiile SIVECO sunt utilizate de catre 1800 de clienti din 35 de tari. Circa 550 dintre acestia sunt localizati in Romania si includ atat institutii publice cat si companii private.