Motorola Inc a raportat un profit pentru trimestriul al patrulea din 2007 in scadere fata de acelasi interval din anul anterior si a transmis ca o redresare a afacerii de telefoane mobile va avea nevoie de mai mult timp decat estima initial.

Motorola, care a pierdut o parte din cota de piata in fata concurentilor, a anuntat pentru cel de-al patrulea trimestru un profit de 100 milioane dolari, echivalentul a 4 centi/actiune, fata de 623 milioane dolari, sau 25 centi/actiune, in aceeasi perioada a anului trecut. Veniturile au scazut de la 11,8 miliarde dolari la 9,65 miliarde dolari.

Cel de-al treilea producator de telefoane mobile din lume a anuntat ca a vandut in cel de-al patrulea trimestru 40,9 milioane telefoane mobile.

Directorul de operatiuni, Greg Brown, a devenit director executiv pe 1 ianuarie, dupa ce Ed Zander a renuntat la functie in urma criticilor la adresa produselor Motorola si a lipsei unui produs care sa inlocuiasca cu succes modelul Razr.

Actiunile Motorola au pierdut aproape 53% din octombrie 2006, cand compania a inceput sa-si dezamageasca investitorii. Actiunile au incheiat sedinta de marti in scadere cu 7%, la 12,32 dolari/actiune.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si