Aplicatia Ageia PhysX este adoptata pretutindeni, existand peste 140 de jocuri care sunt bazate pe aceasta aplicatie sau este utilizata in dezvoltarea pe Sony Playstation3, Microsoft XBOX 360, Nintendo Wii si jocurile pentru PC. De aplicatia Ageia's PhysX beneficiaza peste 10,000 de utilizatori inregistrati si activi ai PhysX SDK.

“Alaturand echipele care au creat cea mai raspandita unitate de procesare grafica din lume si brand-urile din industria motoarelor fizice, putem aduce acum aplicatia PhysX accelerata de GeForce catre sute de milioane de gameri de pretutindeni”, a declarat Jen-Hsun Huang, presedinte si CEO al Nvidia.

“Nvidia este partenerul perfect pentru noi. Detine cea mai buna tehnologie de procesare in paralel din lume si este considerata lider in procesoarele grafice si pe segmentul gaming-ului. Ne leaga o filozofie comuna, bazata pe pasiunea de a inova si de a conduce experienta utilizatorilor”, a declarat Manju Hegde, co-fondator si presedinte al Ageia.

Citeste si:

La fel ca grafica, procesarea fizica se bazeaza pe milioane de procesari in paralel. Unitatea de procesare grafica GeForce 8800GT de la Nvidia, cu ale sale 128 de procesoare, poate procesa aplicatii paralele cu aproximativ doua grade de magnitudine mai rapide decat un procesor dual sau quad-core.

“Industria se indreapta catre un model de procesare eterogen, imbinand un procesor flexibil cu procesarea paralela masiva precum cea a unitatii de procesare grafice pentru aplicatii computerizate intensive precum grafica pe calculator in timp real”, a adaugat Huang.