Alcatel, care a achizitionat Lucent in 2006, a anuntat ca a inregistrat cheltuieli de ajustare a valorii activelor Lucent in valore de 2,94 miliarde euro si a numit anul 2007 unul "dificil" si "de tranzitie".

Alcatel-Lucent a inregistra o pierdere anuala de 443 milioane euro, comparativ cu media de 789 milioane euro estimata de analisti, potrivit datelor Reuters.

Compania a anuntat ca se asteapta ca in primul trimestru din 2008 sa inregistreze o pierdere operationala ajustata, din cauza "tiparelor sezoniere". "Climatul macroeconomic a adus nesiguranta in pietele noastre in ultimele luni", a declarat directorul executiv al Alcatel-Lucent, Patricia Russo.

In contextul previziunilor si al rezultatelor, grupul a transmis ca a preferat sa fie prudent si a renuntat sa mai acorde dividendele aferente anului 2007.

Citeste si:

Alcatel-Lucent a anuntat ca estimeaza o marja operationala ajustata intre 2,5% si 5% in 2008.

Directorul financiar al companiei, Hubert de Pesquidoux, a declarat ca decizia de a nu oferi dividende este legata de activele din sectorul telefoniei 3G achizitionate de la Lucent.

Alcatel-Lucent a inregistrat vanzari de 17,8 miliarde euro in 2007, depasind usor estimarile analistilor, care prevedeau vanzari de 17,5 miliarde euro, potrivit datelor Reuters.