ECS Romania, subsidiara a Societe Generale, s-a lansat miercuri pe piata romaneasca si vrea sa inchirieze pana la sfarsitul acestui an 6.000 de calculatoare si servere si sa atraga 100 de clienti, iar pana in 2010 sa inchirieze 40.000 de calculatoare, a declarat presedintele ECS, Jacques Sorrel.

"In prezent avem 10 clienti. Romania reprezinta o piata de 7 miliarde euro, iar piata leasingului IT are o valoare estimata la 1,5-2 miliarde euro", a mai spus Sorrel.

ECS gestioneaza la ora actuala peste un milion de microcalculatoare, 64.000 de servere si 400.000 de echipamente periferice pentru 12.000 de clienti din 16 tari, realizand o cifra de afaceri de peste 1,8 miliarde euro.

"Intentionam sa externalizam catre ECS o parte din sistemul informatic, ceea ce va diminua bugetul BRD alocat pentru IT, care este in prezent de 25 milioane euro pe an", a declarat presedintele-director general al BRD-Groupe Societe Generale, Patrick Gelin.

ECS Romania are in vedere o preluare a unei companii informatice locale pana in 2010, a mai declarat Sorrel.
"ECS Romania nu tinteste doar companii franceze, ci si companii romanesti. In prezent se afla in dicutii cu 2-3 companii locale", a spus directorul ECS Romania, Benoit Retif.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Setari Cookie-uri