"XP a ajuns la final. Am anuntat deja un termen. In cazul in care clientii isi schimba optiunile, putem oricand sa il reintroducem, insa in prezent vrem sa oprim livrarile de noi pachete XP", a spus directorul executiv Microsoft, Steve Ballmer.

Microsoft a anuntat ca nu va mai acorda licente de Windows XP producatorilor de calculatoare si va incheia vanzarile catre persoanele fizice pana la 30 iunie.

Ballmer a spus ca cea mai mare partea a retailerilor vand calculatoarele impreuna cu sistemul de operare Windows Vista, cea mai noua versiune a Windows, iar cei mai multi dintre consumatori aleg sa achizitioneze Vista.

Citeste si:

Unii dintre clienti s-au plans de faptul ca nu pot cumpara pachetele XP de la magazine si ca, pentru a primi un pachet XP, trebuie sa isi achizitioneze calculatoare, ca si cum ar fi mici companii.

"In mediul actual de afaceri, inca avem clienti care cumpara calculatoare cu sistem de operare Windows XP, pentru ca departamentele de tehnologie informationala lucreaza cu aparatura veche de cele mai multe ori", a mai spus Ballmer.