Operatorul de telecomunicatii suedezo-finlandez TeliaSonera a respins o oferta inaintata de concurentul francez France Telecom, pe motiv ca aceasta era insuficienta, a anuntat compania printr-un comunicat, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

TeliaSonera "confirma faptul ca a primit o oferta indicativa de la France Telecom, in vederea unei posibile achizitii. Grupul a respins aceasta oferta", precizeaza comunicatul.

"Consiliul de administratie a solicitat asistenta din partea unor consilieri profesionisti pentru a evalua oferta si a decis in unanimitare respingerea acesteia, pe motiv ca subevalueaza semnificativ compania", se mai arata in comunicat.

"Pretul indicativ de 56,225 coroane/actiune (6 euro/actiune) subevalueaza puternic potentialul grupului", a subliniat presedintele consiliului de administratie al grupului, citat in cadrul comunicatului.

Acesta a mai precizat ca activitatea grupului este solida si are perspective excelente de crestere.

Operatorul francez anuntase anterior ca inaintase o "oferta amicala" pentru preluarea grupului suedezo-finlandez TeliaSonera, pentru a forma cel de-al patrulea operator mondial de telecomunicatii, cu 237 milioane clienti.

Prin fuziunea din 2002 dintre compania suedeza Telia si compania finlandeza Sonera, statul suedez detine in prezent o participatie de 37,3%, statul finlandez detine 13,7% din actiuni, iar restul de 18,2% apartine unor institutii si firme din Suedia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si