Cosmote Romania va reduce cu pana la 50% tarifele de roaming pentru GPRS (date), pentru 15 dintre cele 30 de retele partenere din Europa, iar noile tarife vor intra in vigoare incepand cu 1 august 2008, potrivit operatorului de telefonie mobila.

Pentru traficul de date realizat in unele retele partenere din tari precum Austria, Bulgaria, Cehia, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Olanda, Spania, tariful se va reduce la 4 euro/Mb, cu pana la 50% mai putin decat in prezent.

Totodata, Cosmote intentioneaza sa extinda reducerea tarifelelor de roaming pentru GPRS si in cazul altor destinatii din lume, aflate in topul preferintelor utilizatorilor din Romania.

"In ultimul an, Cosmote si-a majorat de patru ori acoperirea GPRS la nivel international. De asemenea, traficul GPRS in roaming a crescut cu 50% in 2008, comparativ cu ultimile sase luni ale anului trecut", explica reprezentantii companiei.

In prezent, Cosmote ofera servicii GPRS in 30 de tari, prin intermediul a 48 de retele partenere. Acordurile incheiate acopera atat state din Europa, cat si SUA sau destinatii exotice precum Brazila, Japonia, Mexic si Iordania.

Principalii competitori ai Cosmote pe piata de telecomunicatii mobile din Romania sunt: Vodafone, Orange si Zapp.

Orange Romania a lansat din 16 iunie noi sisteme tarifare care reduc costurile transferurilor de date in roaming cu pana la 90% pentru abonatii care calatoresc in state din Uniunea Europeana. Şi Vodafone Romania a redus, din 1 aprilie, tarifele pentru serviciile de date in roaming cu pana la 67% si a lansat totodata noi abonamente de roaming de date, prin serviciul Vodafone Connect Abroad.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si