Angajarea anuntata va umple golul creat dupa ultima serie de plecari din randurile executivilor de la Yahoo. David Karnstedt a plecat din functia de prim vice-presedinte de la departamentul de vanzari din Statele Unite de la Yahoo pentru a lucra in industria capitalurilor de risc.

Bradford, care a semnat ca presedinte al diviziei de retele media din cadrul Microsoft cu sase luni in urma, va deveni prim vice-presedinte al vanzarilor din Statele Unite si dezvoltare a pietei, si va raporta catre seful departamentului de publicitate, Hilary Schneider.

Bradford a parasit Microsoft pentru un post la serviciul de publicitate pentru televiziune Spot Runner imediat dupa ce Microsoft a facut o oferta de cumparare a Yahoo, evaluata initial la 44,6 miliarde de dolari.

Citeste si:

Ulterior, Microsoft a marit oferta la 47,5 miliarde de dolari si apoi a retras oferta dupa o neintelegere cu Yahoo legata de valoarea companiei.

Intreruperea negocierilor a infuriat multi dintre actionarii Yahoo, amplificand presiunea asupra companiei de a creste veniturile companiei cu cel putin 25% in fiecare din urmatorii doi ani.