Conform studiului, inca se asteapta o puternica crestere a numarului utilizatorilor de telefonie mobila, datorita in principal nevoii de servicii de voce in tarile BRIC (Brazilia, Rusia, India si China).

Infonetics Research arata ca numarul utilizatorilor de telefonie mobila a crescut cu 31% in 2007 fata de 2006, in timp ce liniile fixe au scazut cu 5%, dupa cum informeaza NewsIn.

"Utilizatorii din Brazilia, Rusia si, mai tarziu, in acest an, China, migreaza la 3G, care va determina un proces de migrare de la 2G si 2,5G catre 3G in 2008. Totusi, instalarile GSM continua in acelasi ritm sustinut, cresterea utilizatorilor exprimata prin doua cifre fiind comuna in tarile BRIC", sustine Stéphane Téral, analistul Infonetics Research.

Citeste si:

Numarul utilzatorilor de telefonie mobila va ajunge la 5,2 miliarde in 2011, utilizatorii de acces mobil de banda larga vor creste din 2007 pana in 2011 cu 104% pe an, iar pana in 2011 va fi circa un utilizator al accesului mobil de banda larga la patru utilizatori ai accesului fix.

Totodata, liniile de accces fix vor fi in declin, iar penetrarea accesului de banda larga va fi in crestere, favorizand VoIP, iar Zona Caraibelor si America Latina va fi singura regiune unde numarul de linii fixe este asteptat sa creasca. De asemenea, WiMAX va fi o alternativa atat pentru 3G, cat si pentru accesul fix de banda larga.