Aceasta strategie completeaza eforturile mai vechi ale companiei de a reduce pana la 16% consumul de energie si al emisiilor de gaze cu efect de sera, datorate locatiilor sale de productie, termenul limita fiind 2010.

Pentru a reduce efectele dioxidului de carbon, HP se orienteaza din ce in ce mai mult spre o gama diversificata de resurse regenerabile. Astfel, compania isi propune imbunatatirea eficientei energetice, reducerea energiei si mentinerea unui echilibru al consumului in toate sediile sale.

Un prim pas in atingerea acestor obiective a fost realizat in anul 2007, cand compania a reusit sa creasca in mod considerabil numarul achizitiilor de energie regenerabila cu peste 350%. Mai mult, HP a achizitionat anul trecut impresionanta cifra de 61.4 milioane de kilowati ora (kWh) energie regenerabila nepoluanta, care sa ii ofere mediului inconjurator o viata mai lunga.

Citeste si:

“HP investeste in noi tehnologii, incercand astfel sa ne plaseaze mai aproape de un ecosistem IT durabil. Compania noastra sprijina o serie de programe care vizeaza energia regenerabila, tocmai pentru a ne oferi o mai buna eficienta operationala si pentru a demonstra inca o data grija fata de clientii nostri, preocupati in permanenta de cresterea costurilor energetice”, a declarat John Frey, senior sustainability executive HP.

Printre ultimele achizitii care vin in intampinarea initiativei HP se inscrie un sistem solar de 1,1 megawati, cu 6.256 de panouri, capabile sa economiseasca pentru urmatorii 15 ani o suma de 750.000 dolari. Oferind in acelasi timp mai mult de 10% din totalul de putere, sistemul va reduce emisiile de dioxid de carbon cu mai mult de 60 milioane lire sterline in urmatorii 30 de ani. Aceasta este echivalenta cu furnizarea de energie electrica la 3.800 de locuinte sau scoaterea din circulatie a peste 5.250 de masini pentru acelasi interval.

Veniturile realizate de companie in ultimele patru trimestre incheiate pe 30 aprilie 2007 au totalizat 110.4 miliarde dolari.