Analistii estimeaza ca directorul executiv, care l-a inlocuit pe Arun Sarin in luna iulie, poate taia foarte usor 1 miliard de lire sterline din cheltuielile de baza ale companiei. Aproximativ 20% din forta de munca a Vodafone din Europa de Vest ar putea risca sa fie disponibilizata.

“Indiferent ca vor schimba tinta acum sau in luna mai, ei vor avea un plan de reducere a costurilor”, a declarat Terence Sinclair, analist in domeniul telecom la Citigroup. “Un miliard de lire reprezinta doar 3% din vanzari”.

Analistii se asteapta ca Vodafone sa raporteze vanzari solide in Spania si Marea Britanie. Sarin a fost de acord sa retraga previziunile legate de vanzarile pe tot anul. De atunci, actiunile Vodafone au scazut cu 20% din cauza temerilor ca nu ar fi o companie ferita in timpul recesiunii globale. In aceasta saptamana este de asteptat sa posteze un profit pe sase luni de 5,7 miliarde lire sterline si vanzari de 19,8 miliarde lire sterline.

Citeste si:

Majoritatea disponibilizarilor vor fi facute in piata matura de telefonie mobila din Europa, unde Michel Combes a venit ca sef in locul lui Colao. Combes este de asteptat sa continue extinderea operatiunilor de banda larga, desi el a avertizat in privinta cheltuielilor.

Saptamana trecuta, compania a prealuat controlul companiei sud-africane Vodacom, dupa ce a platit 1,4 miliarde dolari pentru a-si mari participatia la 65% in compania telecom.

Vodafone Romania, divizie a Vodafone Group Plc., avea 9.256.000 de clienti la 30 iunie 2008. Vodafone este cel mai mare grup de telecomunicatii mobile din lume, cu divizii in 26 de tari si retele partenere in alte 40 de tari. La 30 iunie 2008, Vodafone avea 269 milioane de clienti in intreaga lume.