Potrivit raportului,care citeaza un studiu al Informa Telecoms & Media, in intreaga lume serviciile preplatite au generat venituri de 241,9 miliarde de dolari in 2007, la finele anului fiind inregistrati 2,33 miliarde utilizatori de cartele preplatite. Asia Pacific a contribuit cu 43% din totalul utilizatorilor si circa 30% din venituri, anunta NewsIn.

Numarul celor care detin mai multe SIM-uri continua sa creasca, iar la finele anului 2008, circa 28,9% din totalul utilizatorilor vor avea doua sau trei SIM-uri.

Potrivit previziunilor companiei Informa Telecoms & Media, in 2013 vor fi 3,93 miliarde de utilizatori pentru cartele preplatite, care vor genera venituri de 382,2 miliarde de dolari.

In conditiile in care cresterea numarului de cartele preplatite va incetini la o valoare medie de 9% pentru perioada 2007-2013, piata cartelelor preplatite va contribui cu circa 80% din noii utilizatori din aceasta perioada. Cresterea va proveni de la noii utilizatori, in primul rand cu venituri foarte mici, din pietele in dezvoltare, utilizatorii existenti de cartele preplatite, pregatiti sa plateasca mai mult pe servicii cu valoarea adaugata si utilizatorii care au contract, folosind cartelele preplatite pentru servicii precum acces mobil de banda larga si receptivi la planurile tarifare hibride ca masura de crestere a controlului asupra cheltuielilor cu serviciile mobile.