Ai un milion de treburi, dar e atat de cald afara, incat iti vine sa-ti iei talpasita undeva la mare sau la munte? Exista o solutie! Poti sa-ti citesti mailurile, sa dai comenzi si sa-ti pui ordine in afaceri de pe varful muntelui sau tolanit confortabil pe plaja, intr-un sezlong, cu un cocktail la indemana. Ce poate fi mai frumos? Un laptop face bine si la imagine, si la afacere, si la viata personala, dar tot e loc de mai bine.

Decat sa-ti ocupi jumatate de geamantan cu un laptop, poti lua dupa tine un tablet PC. Exista cateva modele de notebookuri care se transforma in tablet PC prin simpla rotire a displayului. Ruleaza la fel de bine aplicatiile de care are nevoie un om de afaceri, dar sunt mult mai mici si cantaresc de patru ori mai putin, ca sa nu mai vorbim de faptul ca arata mult mai bine. Cei drept, costa ceva mai mult, dar marele avantaj al tablet PC-urilor este ca au fost concepute pentru a garanta toate posibilitatile de comunicare mobila pe care ti le poti imagina. Unele au chiar si un telefon mobil incorporat.

Flybook

Este un model ultradotat, dar scos pe piata la un pret rezonabil. Motivul: producatorul nu este inca o firma extrem de cunoscuta, precum concurentii de la HP, IBM, Fujitsu etc. Modelul, care se vinde in Romania la un pret cuprins intre 65 si 71 de milioane lei (vechi), permite utilizatorilor sa comunice in orice conditii, in orice loc si la orice ora. Cantareste doar 1,2 kilograme incluznd si acumulatorii, are dimensiunile unei coli A5 si este dotat cu WiFi, Bluetooth, GPRS triband, modem si placa de retea. Pe partea de divertisment, modelul iti permite sa urmaresti filme in format 16:9. De asemenea, poti captura imagini direct de la camera video prin cele doua porturi firewire sau ai posibilitatea procesarii de imagini descarcate din camera foto digitala.
Dotarile Flybook includ un procesor Transmeta Crusoe la 1 Ghz, memorie de 512 MB DDR, hard-disc de 40 GB, placa video ATi Radeon Mobility, Windows XP Home Edition, conectori USB, iesiri video pentru TV si VGA pentru monitor, slot PCMCIA, boxe, dar si conexiuni pentru incinte acustice externe, slotul pentru cartela GSM si CDMA care permite derularea apelurilor telefonice prin intermediul notebook-ului sau navigarea pe Internet in orice loc din lume acoperit de o retea de telefonie mobila.

HP TC 4200

Daca va intereseaza un model de firma, dar de doua ori mai greu, puteti alege un tablet HP TC 4200. E chiar mai ieftin decat Flybook - pretul sau a scazut pana la 60 de milioane de lei. Are un procesor Intel Pentium M 750, memorie RAM de 512 MB si hard de 60 de giga. Pe partea de comunicare dispune de Bluetooth, port infrarosu, placa de retea, modem si WiFi 801.11b/g. Suplimentar, este dotat cu TV-out, slot pentru carduri SD si USM 2.0. Cum aceste modele sunt extrem de mici ca dimensiuni, nu au fost dotate cu unitate optica (CD ROM). In locul acesteia poti folosi un memory stick pe USB ori poti cumpara un doking station sau o unitate optica externa.

MC9000

Daca vrei sa le faci o bucurie angajatilor de la depozit sau de la distributie (si sa cresti productivitatea muncii la cote astronomice), ii poti dota cu cel mai mobil computer cu putinta.

Tocmai s-a lansat la nivel mondial o noua versiune din gama MC9000. Aceste computere mobile functioneaza pe baza de comenzi vocale si sunt extrem de rezistente. Au fost concepute pentru cei care desfasoara activitati in depozite si in domeniul distributiei, care au nevoie de un mod de operare fara comenzi manuale si de aplicatii bazate pe solutii de recunoastere a vocii si comenzi vocale. Are la baza platforma de vrf pentru computere mobile dezvoltata de Symbol Technologies si ofera flexibilitate prin solutii integrate de scanare a codurilor de bare si conectivitate locala fara fir 802.11b. Rezista fara probleme unei caderi de la doi metri inaltime, pe beton.

Tineti-va bine: pretul recomandat de producator este de 2.645 de dolari!


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri