Telecom Italia anunta noi concedieri si vanzari ale activelor

Grupul italian de telecomunicatii Telecom Italia, al cincilea operator european de telefonie, va vinde active de 3,82 miliarde dolari si va reduce numarul de angajati cu 5%, in incercarea de a diminua datoriile si reduce costurile.

Cu toate acestea, grupul a anuntat ca isi va intari pozitia pe piata din Brazilia, conform planului de afaceri pe 2009-2011, anuntat miercuri, in ciuda zvonurilor privind vanzarea acestei devizii.

Strategia grupului italian vizeaza diminuarea costurilor si reducerea datoriilor de 37 miliarde euro, bazandu-se pe cresterea performantei diviziei italiene si braziliene, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

In urmatorii trei ani, operatorul de telefonie doreste sa reduca investitiile si costurile totale cu pana la 2 miliarde euro, 40% din suma urmand sa fie economisita in 2009.

De asemenea, compania va concedia 4.000 de angajati, in afara celor 5.000 de concedieri anuntate pana in 2010. La sfarsitul lui septembrie, grupul avea 80.000 de salariati.

Pentru 2009, reprezentantii companiei estimeza un profit operational inainte de taxe, dobanzi, depreciere si amortizari (EBITDA) similar celui din 2008, in timp ce investitiile sunt estimate la 4,8 miliarde euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri