Adobe da afara 600 de angajati

Adobe Systems, cel mai mare producator de software de design din lume, a anuntat ca va concedia 600 de angajati din cauza inregistrarii unor venituri sub asteptarile companiei in cel de-al patrulea trimestru (T4) fiscal al anului 2008, relateaza eWeek.

Disponibilizarile nu vor avea ca tinta un anumit centru de dezvoltare de soft si vor fi distribuite intre unitatile Adobe. Acestea vor afecta in jur de 8% din personalul companiei.

Producatorul unor programe precum Photoshop, Illustrator sau Premier Pro, destinate atat pasionatilor, cat si profesionistilor in editare vizuala, nu si-a atins tinta de vanzari in T4. In timp ce estimarile analistilor plasau cifra de afaceri intre 925 si 955 de milioane de dolari, Adobe a obtinut in T4 un venit de numai 912-915 milioane de dolari.

Cu toate acestea, profitul operational marginal, expresia profitului net raportat la cifra de afaceri, se situeaza la 59-60 centi, peste cei 51-53 de centi estimati de companie.

Creative Suite 4, nou linie de programe Adobe, nu a avut in aceasta toamna succesul asteptat de companie pe pietele din Europa si America de Nord. Ca atare, aceasta este principala cauza a diminuarii cifrei de afaceri.

"Criza financiara globala a afectat puternic vanzarile noastre din T4", a declarat Shantanu Narayen, directorul executiv al companiei. Adobe trebuie sa isi reduca costurile operationale si sa isi utilizeze resursele pentru atingerea prioritatilor sale strategice, a adaugat acesta.

Reorganizarea personalului necesita fonduri intre 44 si 50 de milioane de dolari, dintre care 28-30 de milioane de dolari vor fi inregistrate sub forma de costuri de restructurare in T4 fiscal al 2008.

Pentru primul trimestru al 2009 Adobe previzioneaza o cifra de afaceri intre 800 si 850 de milioane de dolari si o rata a profitului la vanzari de 37-38%.

Cotatia actiunilor Adobe a scazut cu 6,8% dupa acest anunt pana la valoarea de 21 de dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri