Asus Romania, subsidiara producatorului de computere portabile taiwanez Asustek Computer, si -a propus dublarea numarului de unitati livrate in 2009, estimand vanzari de 100.000 de EeePC-uri.

Producatorul de computere portabile a vandut, in 2008, un numar total de 50.000 de netbook-uri EeePC, cu 10.000 de unitati mai putin decat preconizase initial sales manager-ul companiei din Romania, Alex Huang.

Acest lucru s-a intamplat dupa ce compania deja isi revizuise in scadere vanzarile de netbook-uri pentru anul care tocmai s-a incheiat, de la 80.000 la 60.000 de unitati.

In primele noua luni ale anului trecut, compania livrase circa 35.000 de produse EeePC in Romania. Cifrele exacte care indica valoarea unitatilor achizitionate in decembrie 2008 nu au fost inca facute publice.

Cota de piata pe segmentul netbook-urilor, in Romania, se aproximeaza in jurul valorii de 60%.

Producatorul de calculatoare portabile planuieste sa livreze 7 milioane de EeePC-uri pana la sfarsitul lui 2009 in toata lumea si sa ofere EeePC-urile cu WiMax integrat in America de Nord pana la sfarsitul primului trimestru al acestui an.

Principalii distribuitori ai Asus in Romania sunt RHS Company, K-Tech Electronics, Romsoft si Tornado Sistems, iar cei mai importanti jucatori de pe piata romaneasca de calculatoare portabile sunt Acer, Dell, Hewlett-Packard, Fujitsu-Siemens Computer si Asus.

Asus este lider intre furnizorii de tehnologii ai noii ere digitale, avand peste 10.000 de angajati in intreaga lume. In anul 2007, compania a realizat o cifra de afaceri de 6,9 miliarde dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Setari Cookie-uri