iNES IPTV, singurul provider autohton de servicii IPTV, a lansat in premiera in Romania, canalul Discovery HD in format High Definition.
Aceasta optiune este disponibila in exclusivitate clientilor iNES, beneficiari ai abonamentului iNES Triple Play.

iNES IPTV a lansat pachetul de programe de tip HDTV in noiembrie anul trecut, implementarea noului standard necesitand inlocuirea Set-Top-Box-urilor SD cu unele HD la clienti. Potrivit reprezentantilor companiei, la ora actuala, 2/3 din clientii iNES IPTV au optat pentru noile STB-uri HD, acestia avand posibilitatea sa urmareasca programe precum DISCOVERY HD, EUROSPORT HD, TVR HD, HISTORY HD.

"Discovery HD reprezinta unul din cele mai asteptate posturi TV, datorita selectiei premium de programe filmate in standardul 1080i cu o calitate exceptionala a imaginii si sunetului. In prezent, o parte dintre clientii nostri (care au optat pentru inlocuirea Set-Top-Box-ului SD cu unul HD), au deja acces la grila de programe HD printre care se numara si noul canal Discovery HD, urmand ca pana la sfarsitul lui 2009 acestia sa poata beneficia de o oferta mai diversificata de canale HD. Astfel, in curand intentionam sa adaugam canalele PRO TV HD, LUXE TV HD, FASHION TV HD, MELODY ZEN", a declarat Radu Rusu, Manager iNES IPTV.

Reprezentantii iNES GROUP se asteapta ca pana la mijlocul anului acesta noul pachet de programe de tip HDTV sa fie accesat de toti clientii abonati la serviciul iNES IPTV. Mai mult, acestia considera ca dublarea vanzarilor pe segmentul de televizoare Full HD si HD Ready va contribui la cresterea numarului de utilizatori ai serviciului IPTV, noii abonati avand posibilitatea sa opteze din start pentru noile STB-uri (Set-Top-Box) HD.

HDTV reprezinta cel mai inalt standard de calitate a imaginii existent la nivel mondial. Daca televiziunea traditionala are o rezolutie de aproximativ 210.000 pixeli, in formatul HDTV se ajunge la doua milioane de pixeli, de aproximativ 10 ori mai mult detaliu decat prin intermediul operatorilor clasici de televiziune. O alta diferenta este data de formatul imaginii – 16:9 pentru formatul HD comparativ cu 4:3 pentru formatul televiziunii clasice, ceea ce duce la o calitate exceptionala a imaginii, echivalenta cu calitatea imaginii de cinematograf.

iNES IPTV este primul serviciu din Romania care ofera televiziune prin IP (Internet Protocol). Serviciul iNES IPTV (sau "TV over IP"), este oferit de catre iNES GROUP publicului din Bucuresti, prin intermediul retelei proprii de fibra optica, utilizand o conexiune FTTH (Fiber-to-the-Home), incepand cu 1 octombrie 2005.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri