La evenimentul media ce va avea loc saptamana aceasta, Apple intentioneaza sa introduca a treia versiune a sistemului de operare iPhone si noi instrumente pentru a crea programe software vandute prin intermediul magazinului de aplicatii App Store, a anuntat compania printr-o invitatie trimisa presei.

Noul sistem de operare poate insemna ca iPhone s-a pregatit cu noi caracteristici care ar putea eventual creste vanzarile terminalului. O purtatoare de cuvant a companiei nu a facut comentarii suplimentare.

Gene Munster, analist Piper Jaffray, vede Apple demonstrand o “capacitate universala de cautare” pentru a gasi mai usor un contact sau alte informatii stocate pe telefon. Producatorul iPhone-ului, al iPod-ului si al computerelor Macintosh a declarat ca evenimentul se va concentra pe un nou set de soft-uri de dezvoltare dedicate telefonului multi-functional.

Noul software Apple apare dupa ce criza economica globala a afectat piata de smartphone-uri. Compania de cercetare IDC Corp a redus estimarea pentru vanzarile de smartphone-uri la nivel global pentru acest an la 3,4%, fata de 8,7%.

De asemenea, in ultimul an competitia intre furnizorii de soft-uri pentru smartphone-uri s-a supratensionat. Saptamana trecuta, Microsoft, rivalul Apple, a lansat noi elemente ale ultimului sistem de operare pentru smartphone-uri. Producatorul german de soft-uri SAP AG si Sybase a dezvaluit un parteneriat pentru a furniza programe mobile pentru angajatii companiilor.