Frontier Communications, compania americana de telefonie care ofera servicii zonelor rurale, a acceptat sa cumpere active de la Verizon Communications intr-o tranzactie evaluata la aproximativ 8,6 miliarde dolari pentru a tripla accesul la linii, scrie Bloomberg.
Tranzactia, care include datorii de 3,3 miliarde dolari, acopera aproximativ 4,8 milioane de linii telefonice din 14 state, au anuntat cele doua companii intr-un comunicat de presa. Actionarii Verizon vor obtine aproximativ 5,25 miliarde dolari in actiuni, bazate pe pretul actiunilor la inchidere, a anunta Frontier.

Mutarea ii va permite companiei Frontier sa opereze in state precum Arizona, Idaho si Oregon. Frontier planuieste sa atraga mai multi consumatori din aceste zone catre Internetul de mare viteza, a declarat directorul executiv al companiei, Maggie Wilderotter.

Frontier va hotari volumul exact de actiuni care va fi emis cu 3 de zile inainte de finalizarea tranzactiei in functie de media preturilor de inchidere din ultimele 30 de zile. Pretul nu va fi mai mic de sapte dolari si nici mai mare de 8,50 dolari, a anuntat Frontier.

Companiile se asteapta sa completeze tranzactia in urmatoarele 12 luni. Anul trecut, Verizon a avut venituri ce depaseau 6,5 miliarde dolari, comparativ cu cele ale Frontier - de 2,2 miliarde dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Verizon Communications a finalizat preluarea Yahoo