Analistii au preconizat ca producatorul ar putea inregistra pierderi de un miliard dolari. Vanzarile grupului au scazut in acest an cu 14%, reducand dividendele la 7,5 yeni per actiune.

Compania a preconizat ca vanzarile ar putea sa scada cu inca 10% in acest an, ajungand la pierderi estimate la doua miliarde dolari pentru viitorul an fiscal.

Compania, care anul trecut si-a schimbat denumirea din Matsushita Electric, produce semiconductori, echipamente industriale si aparate electronice pentru uz casnic.

Panasonic se alatura listei in crestere a companiilor japoneze care au afisat pierderi anuale ca rezultat al crizei financiare, care a “muscat” din economia de export de care depind aceste companii.

Hitachi a avut pierderi de opt miliarde dolari in anul fiscal incheiat la 31 martie, cu venituri consolidate in scadere cu 11% fata de anul anterior. A fost cea mai mare pierdere inregistrata de un producator japonez, potrivit Institutului de Cercetare Shinko.

NEC Corporation a inregistrat pierderi de trei miliarde dolari in anul fiscal incheiat, in scadere cu aproape 11,5% fata de anul trecut. De asemenea, Nissan a afisat pierderi de 2,3 miliarde dolari.

Sony Corp. a anuntat pierderi nete de un miliard dolari pentru anul fiscal incheiat la 31 martie, fiind pentru prima data in ultimii 14 ani cand incheie anul cu deficit.