"Compania SolvIT Networks a avut in 2008 o cifra de afaceri de doua milioane de euro, in crestere cu aproape 70% fata de anul 2007. Un procent de 90% a fost dat de distributia produselor CA", a declarat, pentru NewsIn, directorul general al companiei, Mihai Scemtovici.

El a adaugat ca, din cauza intarzierii lansarii de proiecte atat din sectorul privat cat si din cel public, pentru acest an compania tinteste mentinerea cifrei de afaceri inregistrata in 2008.

"Inca mergem pe proiecte semnate anul trecut. Nici sectorul privat, spre care ne orientam cu prioritate, nici cel public, nu au dat drumul la proiecte in acest an. Chiar daca se spune ca software-ul este influentat pozitiv de criza economica, eu consider ca aceasta perioada nu este buna pentru nimeni, deoarece companiile sunt mai atente cu banii si nu mai cheltuie ca anul trecut. Pentru acest an nu estimez un final al crizei insa in a doua parte a anului va fi o improspatare a pietei", a precizat directorul general al SolvIT.

Compania SolvIT Networks a avut in 2008 investitii de aproximativ 200.000 de euro, ghidati in special in achizitionarea de echipamente tehnice (servere) si in echipamente destinate angajatilor (autovehicule). Pentru 2009, intentia companiei este de a investi inca 150.000 de euro, in special pentru dezvoltarea afacerii pe alte piete.

"Tinta noastra din acest an este dezvoltarea pe alte piete. De doi ani suntem prezenti pe piata din Grecia. Din februarie 2009 am patruns pe piata din Bulgaria, iar pana la sfarsitul anului vizam intrarea pe pietele din Ungaria si Serbia", a mai declarat Mihai Scemtovici.

SolvIT Networks avea la finele anului trecut un numar de 17 angajati, in acest moment numarul acestora fiind de 20. Pana la finele anului este vizata marirea echipei cu inca 20%.

SolvIT Networks este partener strategic al CA si a organizat joi, la Bucuresti, primul forum dedicat solutiilor de IT management ale CA in Romania.