Apple a anuntat ca a vandut mai mult de un milion de terminale din noua generatie de iPhone 3G S pana sambata, ceea ce infirma predictia conform careia noul model nu va atinge nivelul predecesorului sau lansat simultan in 22 de tari, scrie presa internationala.

De asemenea, Apple a anuntat ca sase milioane de consumatori au descarcat noul software iPhone 3.0 in primele cinci zile de la lansare.

Recent, Apple a redus pretul pentru iPhone la jumatate (99 dolari) si a lansat urmatoarea generatie a modelului pentru un pret cuprins intre 199 si 299 dolari, pentru a sustine momentul de glorie al smartphone-ului in mijlocul recesiunii si al competitiei puternice.

“Consumatorii au votat si iPhone a iesit castigator”, a declarat Steve Jobs, CEO-ul Apple. A fost prima data cand a oferit declaratii de la retragerea sa din cauza unor probleme medicale. Compania a anuntat ca Steve Jobs, care sufera de cancer pancreatic, se va reintoarce la conducerea companiei de la sfarsitul acestei luni.

Numarul mare de clienti din magazinele Apple de la lansarea iPhone de saptamana trecuta indica faptul ca interesul consumatorilor pentru smartphone-uri ramane ridicat de la lansarea primei versiuni aparute pe piata in urma cu doi ani, in ciuda competitiei crescute din partea BlackBerry lansat de Research In Motion si Pre lansat de Palm.

Analistul Gene Munster din partea companiei Piper Jaffray a estimat saptamana trecuta ca Apple ar putea sa vanda 500.000 de noi modele iPhone in timpul week-end-ului, in scadere fata de un milion de versiuni 3G vandute anul trecut in timpul primei saptamani de la lansare. Asteptarile scazute au loc in mare parte din cauza faptului ca noul 3G S a fost lansat doar in cateva tari si ofera putine schimbari majore.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si