Compania japoneza de electronice a avut un profit de 5,3 milioane dolari (500 milioane yeni) in aceeasi perioada a anului trecut. In prezent, toate sectoarele de business ale companiei sunt afectate.

Vanzarile in perioada aprilie – iunie au coborat cu 22,3%, comparativ cu anul precedent, pana la 8,19 miliarde dolari (778,5 miliarde yeni), arata New York Times.

Sectoarele care au avut de suferit la nivelul vanzarilor au fost cele principale – servicii IT, infrastructura sociala si echipamente.

In aprilie, NEC anunta crearea diviziei dedicate Europei de Est, care urma sa aduca companiei o crestere a veniturilor cu 15%.

In ciuda rezultatelor negative afisate, NEC este optimist in ceea ce priveste viitorul companiei. “Criza se aproprie incet-incet de final, iar asta se poate observa numai daca ne uitam la masurile pe care le-au luat guvernele mai multor tari pentru a stimula economiile statelor pe care le conduc”, sunt de parere reprezentanti ai producatorului japonez.

NEC si-a pastrat tintele de profit pentru anul fiscal curent, care se va incheia in martie 2010. Astfel, compania mizeaza pe un profit de 105,3 milioane dolari (10 miliarde yeni).