Eric Schmidt va renunta la pozitia sa din consiliul director al Apple, motivand o crestere a conflictului de interese, dupa ce Google a lansat noul sistem de operare Chrome, scrie CNNMoney.

Apple a anuntat ca Schmidt a semnat un acord reciproc de separare cu grupul IT, dupa ce Google a patruns in noi piete care concureaza direct cu iPhone si cu sistemul de operare Mac.

“Eric a fost un membru al conducerii important pentru Apple, investind timpul, talentul, pasiunea si inteligenta pentru a ajuta la succesul Apple”, a declarat directorul executiv al Apple, Steve Jobs. “Din nefericire, dupa ce Google a patruns in zone in care Apple actiona deja, cu Android si acum cu sistemul de operare Chrome, eficienta lui Eric ca membru din board-ul Apple va fi redusa simtitor”, a adaugat Jobs.

Schmidt a recuzat participarea sa la intalnirile Apple, cand conflictele de interese sau orice alte discutii legate de Google au aparut. Jobs a anuntat ca Schmidt nu a vrut sa participe la un numar mai mare de intalniri, dupa ce Google a anuntat luna trecuta ca vrea sa patrunda in sfera sistemelor de operare.

In luna mai, Departamentul American de Justitie a inceput o ancheta in cadrul celor doua companii, panand directoratele sub incidenta Legii Antitrust.

Schmidt este CEO Google din anul 2001 si se afla in boardul Apple din august 2006.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si