”In acest prim semestru, eforturile noastre s-au concentrat pe mai multe directii: stabilizarea afacerilor, eficientizarea activitatii prin reorganizarea procedurilor interne, cresterea flexibilitatii fata de clienti si imbunatatirea timpului de raspuns la cerintele pietei. Demersurile intreprinse au dat rezultate, numarul clientilor a crescut, precum si ponderea veniturilor independente de cele generate de Transelectrica – client traditional si actionar unic al companiei. Vorbim de o crestere de 38% a cifrei de afaceri generate de alti clienti si de o cerere mult mai mare de servicii de telecomunicatii”, a declarat directorul general al Teletrans, Horia Hahaianu (foto).

De asemenea, Teletrans are in plan incheierea anului fiscal cu venituri de aproximativ 9,5 milioane de euro, cu 10% mai mult fata de cele inregistrate in 2008. Estimarile facute la inceputul anului iau in calcul finalizarea obiectivelor propuse, precum largirea portofoliului de clienti si dezvoltarea retelei pe care compania opereaza, in functie de tendintele actuale ale pietei.

"Prognoza pentru intregul an 2009 ia in calcul o crestere a cifrei de afaceri, insa depinde si de evolutia din perioada urmatoare a economiei romanesti", se arata in comunicat.

In aprilie, operatorul national de telecomunicatii a devenit partener al Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale in procesul de aplicare a ”Strategiei Guvernamentale a Comunicatiilor Electronice in Banda Larga”, obiectivele principale vizate in cadrul acestui parteneriat fiind punerea in practica a programelor de infrastructura de comunicatii si a programelor de dezvoltare in domeniul IT&C.

Teletrans a fost infiintata in anul 2002 si opereaza doua retele de fibra optica: un backbone cu acoperire nationala de aproximativ 5000 km, noua inele, redundanta, si un backbone de aproximativ 4000Km, patru inele, redundanta, tehnologie IP/MPLS configurate pe opt router-e de transport si 32 router-e de acces.

Compania are puncte de prezenta in 32 de municipii de judet, acces la reteaua de fibra optica in peste 110 locatii si legaturi crossborder cu Ungaria, Bulgaria si Serbia.