Mai mult de jumatate din companiile din Silicon Valley isi externalizeaza activitatile, iar aproape jumatate din aceste posturi externalizate ajung in India, potrivit unui studiu realizat de Santa Clara University.

Mai mult de 53% din companiile din Silicon Valley intervievate au declarat ca isi externalizeaza in parte sau in intregime operatiunile. Iar India este cel mai mare beneficiar.
"India are forta de munca specializata, vorbitoare de limba engleza, ceea ce face din ea cea mai atractiva destinatie pentru outsourcing", spune Mario Belotti, profesor de economie la Universitatea Santa Clara.

Insa liderii IT din India sunt atenti la alte tari care isi croiesc drum pe piata outsourcing. China, Rusia si Filipine sunt regiunile care beneficiaza de o parte din outsourcing.
China de exemplu a obtinut 8% din posturile externalizate, potrivit studiului.
In timp ce outsourcing-ul ramane cea mai mare componenta a modului in care se fac afacerile in Silicon Valley, cateva sectoare au renuntat partial sau in intregime la outsourcing. Productia a inregistrat un declin notabil.

In august, 39 % dintre companiile chestionate au raportat ca si-au externalizat operatiunile de productie in ultimele trei luni, comparativ cu 48% in urma cu doi ani.
Mare parte din aceasta scadere s-a inregistrat in domeniile electronicii si semiconductorilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Apple plătește 500 mil. dolari în procesul ce vizează încetinirea iPhone-urilor
Setari Cookie-uri