Zitec, dezvoltator local de solutii si aplicatii software, a inregistrat in primul semestru al acestui an afaceri de aproximativ 500.000 de euro, din care 80% au reprezentat veniturile din pietele externe.

Compania lansata in 2003, care lucreaza atat cu clienti locali, dar mai ales cu firme straine, a avut anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ 780.000 de euro, din care proiectele externe au insemnat 80%, aceeasi valoare pastrandu-se si in acest an.

“Am inceput exclusiv pe pietele externe, iar in 2004 am avut si primul client din Romania. Insa au fost foarte multe solicitari din strainatate ceea ce nu ne-a mai permis sa acordam aceeasi atentie si Romaniei. Abia din acest an am reusit sa punem accent si pe aceasta piata”, a explicat pentru Wall-Street, Alexandru Lapusan, directorul executiv al Zitec, furnizor care lucreaza in principal cu firme din SUA, Danemarca, Canada, Marea Britanie, Cipru, Italia si Germania.

Printre clientii locali ai Zitec se numara J.W. Marriott, Mercedes-Benz, Amadeus, Bullguard, Proventys, Polar Rose, Lafarge si casa de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) pentru acesta fiind anuntata si finalizarea ultimului proiect al furnizorului de solutii software.

In primul semestru din 2009, compania a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 500,000 de euro, in crestere cu 50% fata de perioada similara din 2008, managerul companiei estimand o evolutie si mai puternica in a doua jumatate a anului.

“Previziunile noastre tintesc o repetare a dublarii cifrei de afaceri, prin urmare atingerea sumei de 2.000.000 de dolari (n.red: 1,38 mil euro). Din punct de vedere al profitului se va inregistra cel mai probabil o scadere procentuala, datorita investitiilor (intrarea in actionariat in VideoPublishing.com) si a proiectelor interne acum in implementare”, a precizat Lapusan.

VideoPublishing.com este o tehnologie de streaming video in care actionarul majoritar este Ledra Capital, companie din New York cu activitate in domeniul proiectelor online si outsourcing.

Anul trecut, Zitec a inregistrat un profit in jurul a 126.000 de euro, fata de aproximativ 40.000 de euro in 2007.

In afara investitiilor, un alt factor care poate duce la scaderea profitului este criza economica pe care firma a inceput sa o resimita de la inceputul acestui an.

“Numeroase firme si filiale straine si-au restrans sau au incetat complet activitatea ceea ce a constituit pentru noi un avantaj din punct de vedere al procesului de recrutare. Insa treptat, nu numai la clientii romani, s-a simtit o lipsa a lichiditatilor si deci au inceput sa apara probleme la incasarea facturilor emise, probleme ce din fericire nu ne-au afectat in mod deosebit”, a spus directorul executiv al Zitec.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri