WeWork, furnizorul de spaţii flexibile de birouri susţinut de Softbank, a cerut luni în Statele Unite să intre sub protecţia falimentului din capitolul 11, în încercarea de a-şi restructura datoriile, transmit Reuters şi Xinhua, potrivit Agerpres.

Compania cu sediul în New York, afectată de datorii masive, în urma pierderilor majore înregistrate în ultimii ani, a raportat active şi pasive cuprinse între 10 şi 50 miliarde de dolari.

Solicitarea de intra sub protecţia falimentului reprezintă recunoaşterea de către grupul nipon de tehnologie SoftBank, care deţine aproximativ 60% din WeWork şi a investit miliarde de dolari în redresarea sa, că firma nu poate supravieţui până dacă nu îşi renegociază contractele scumpe de închiriere.

Un purtător de cuvânt al WeWork a informat că aproximativ 92% din creditorii companiei au acceptat să convertească datoriile garantate în acţiuni, conform acordului de sprijin al restructurării, ceea ce înseamnă ştergerea a aproximativ trei miliarde de dolari din datoria WeWork.

Compania, care urmează să intre sub protecţia falimentului şi în Canada, se aşteaptă să aibă lichidităţi pentru a continua afacerile în mod normal, iar locaţiile sale din afara Statelor Unite şi Canadei, precum şi francizaţii din întreaga lume, nu sunt afectate de aceste acţiuni.

La 30 iunie 2023, WeWork avea spaţii disponibile de birouri în 777 locaţii din întreaga lume.

"SoftBank va continua să acţioneze în interesul investitorilor pe termen lung", a informat grupul nipon.

Acţiunile WeWork au scăzut anul acesta cu aproximativ 98,5% la Bursa de la New York. Firma avusese o capitalizare bursieră 47 miliarde de dolari.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri