Producatorul american de computere Hewlett-Packard (HP) planuieste reorganizarea companiei si fuziunea diviziei de PC-uri cu cea de imprimante, anunta Wall Street Journal.

Cele doua divizii ar putea fi conduse de Todd Bradley, care in prezent este seful unitatii de computere a HP, potrivit unor persoane apropiate situatiei.

In ultimul trimestru, incheiat in luna iulie, computerele au reprezentat aproximativ 30% din veniturile HP, iar imprimantele au reprezentat aproape 20% din venituri. Segmentul printabilelor a inregistrat o marja de profit de 17%, fiind cea mai profitabila divizie a HP.

Directorul executiv al Hewlett-Packard, Mark Hurd, planuieste reorganizarea companiei, dupa ce au aparut semne clare ca veniturile diviziei de imprimante a HP au stagnat, au declarat persoane apropiate situatiei.

Hurd si-a aratat public ingrijorarile sale in cadrul unei conferinte de presa din luna februarie, cand directorul executiv a fost dezamagit de cum a fost gestionata unitatea si a declarat ca vor avea loc "niste modificari interne" pentru a imbunatati divizia de printabile.

Cele doua divizii au fost separate dupa venirea lui Hurd la conducerea companiei in locul CEO-ului Carly Fiorina, in 2005. Ulterior, Hurd l-a angajat pe Bradley, fostul CEO al Palm, pentru a conduce divizia de PC-uri. Bradley a redus costurile si a facut lantul de computere al HP mult mai eficient, in special in piata notebook-urilor. Divizia de printabile condusa de Vyomesh Joshi nu a reusit sa tina pasul cu cresterea HP. In timp ce categoria de printabile este cea mai profitabila, eforturile de a accelera vanzarile de imprimante comerciale si a imprimantelor de tip consumer nu au crescut indeajuns veniturile diviziei.

Pentru anul fiscal 2010, HP estimeaza o crestere a veniturilor de 3-5% pentru divizia de PC-uri si de aproximativ 2% pentru divizia de printabile. HP este cel mai mare producator de computere din lume, cu o cota in piata globala de aproximativ 20%.

Cotidianul economic Wall Street Journal a mai anuntat ca Vyomesh Joshi, executivul care a condus divizia de printabile a HP, ar putea parasi compania in urmatoarele luni. In ultimii ani, acesta a fost contactat de alte companii IT pentru functia de director executiv, au declarat persoane apropiate de Joshi.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Hurd, CEO Oracle: In prezent, un CEO ramane in functie doar 18 luni