Mai mult de 43 milioane de utilizatori de PC-uri din intreaga lume ar putea oferi hackerilor informatiile bancare dupa ce au folosit copii ale soft-urilor anti-virus descarcate de pe Internet, anunta un raport recent al Symantec.

Datele publicate sugereaza ca 93% dintre utilizatorii pacaliti au descarcat programele false dupa ce au fost pacaliti sa creada ca este un original. Compania estimeaza ca hackeri castiga anual aproape 1,4 milioane dolari.

Utilizatorii de Internet cad prada acestui tip de inselatorie cand acceseaza link-uri sau anunturi care ii avertizeaza ca instrumentul pe care il detin este infectat. Falsul program prezinta o verificare a virusilor dupa care le spune utilizatorilor ca PC-ul este infectat si le cere sa plateasca pentru o dezinfectare.

Insa descarcarea soft-ului poate oferi hackerilor accesul la conturile bancare sau la fisierele din computer. Symantec a descoperit 250 de astfel de programe care au fost desarcate de 43 milioane de ori in 12 luni.

Analistii companiei Symantec sunt de parere ca un numar mic de utilizatori folosesc retele cu mai mult de 1.000 de distribuitori, ale caror castiguri sunt legate de numarul de instrumente pe care le infecteaza.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Viitorul securitatii IT: Utilizatorii vor simti durerea unui atac