"In raspunsul sau scris, din 14 octombrie, Google a refuzat in mare parte sa se conformeze recomandarilor. De aceea FDPIC (comisia elvetiana de protectia datelor) a decis sa ia masuri suplimentare si sa inceapa o actiune judiciara pe langa tribunalul administrativ", se precizeaza in comunicat, potrivit NewsIn.

Street View permite utilizatorilor sai navigarea virtuala in anumite locuri publice, gratie imaginilor fixe luate de vehicule dotate cu camere video.

De la introducerea din acest an a acestui serviciu in Elvetia, Comisia a tras semnale de alarma referitoare la anumite imagini care prezinta figuri ale oamenilor sau placute de inmatriculare care pot fi usor de identificat si insuficient acoperite.

Reprezentantul Comisiei a precizat ca actiunea se refera cu precadere la persoanele usor de identificat in locuri considerate "sensibile", precum in apropierea spitalelor, inchisorilor sau scolilor.

De asemenea, acesta a fost ingrijorat de inaltimea la care sunt plasate camerele video ale Google, care permit luarea de imagini din zone private.

In septembrie, Comisia de protectie a datelor a emis recomandari Google, dupa ce initial ii ceruse sa retraga serviciul pana la momentul efectuarii de modificari, insa Google a insistat asupra eficacitatii tehnicii sale de camuflare si a precizat ca este convins de legalitatea site-ului sau in Elvetia.