AOL, compania americana de servicii online, intentioneaza sa disponibilizeze o treime din forta de munca in urmatoarele luni pentru a compensa declinul vanzarilor, scrie Bloomberg.

AOL are in prezent aproximativ 6.900 de angajati, iar reducerea cu o treime a personalului ar putea duce la eliminarea a 2.300 de posturi. De la 4 decembrie compania va incepe un program de concedieri voluntare si vizeaza mai mult de 2.500 de voluntari, a declarat Tricia Primrose, purtator de cuvant al companiei. AOL va incepe concedierea angajatilor daca plecarile voluntare vor fi prea putine.

Compania intentioneaza sa diminueze costurile operationale anuale cu aproximativ 300 milioane dolari in urma restructurarii. AOL se asteapta sa economiseasca mai mult de 200 milioane dolari din restructurari in prima jumatate a lui 2010 daca planul va fi aprobat de noua conducere dupa separarea de Time Warner in luna decembrie.

Tim Armstrong, directorul executiv al AOL, le-a spus angajatilor intr-un comunicat ca in acest an nu va primi bonusuri. Acesta a mai adaugat ca nu poate indica viitoarele plati pentru planul de bonusuri ai tuturor angajatilor.

Time Warner a anuntat in aceasta saptamana ca renuntat la participatia din cadrul AOL, iar aceasta va deveni o companie separata.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Divizia de Internet a Yahoo a fost cumparata de Verizon