Dell, al treilea mare producator de computere din lume, va disponibiliza 700 de angajati ai fabricii malaieziene din statul Penang in demersul companiei de reducere a costurilor, scrie Wall Street Journal.

Disponibilizarile, care reprezinta aproximativ 16% din forta de munca reprezentata de 4.500 de angajatii din Malaezia, vor avea loc din ianuarie pana in iunie, a declarat Jasmine Begum, director de comunicare al companiei.

El a explicat ca disponibilizarile sunt necesare dupa ce compania a relocat productia de laptop-uri dedicate pietelor din America de Nord si America Latina catre alte facilitati de productie mai ieftine.

Fabrica malaeziana va continua productia de laptopuri pentru regiunea Asia-Pacific, a declarat aceasta. Concedierile vin dupa ce Dell a inceput o restructurare menita sa repuna pe crestere operatiunile companiei prin reduceri de costuri.

Totodata, Dell a anuntat ca amana inchiderea fabricii din statul american North Carolina cu inca trei luni dupa ce a resimtit o crestere a cererii.

Initial Dell anuntase ca va inchide fabrica la sfarsitul lunii ianuarie, insa compania a realizat ca consumatorii au inceput sa cumpere PC, iar daca va inchide prea multe fabrici nu va mai avea ce sa vanda.

De la revenirea la conducere a fondatorului Michael Dell in 2007, compania a inchis fabrici, a patruns in noi piete si recent a achizitionat compania de servicii IT Perot Systems pentru 3,9 miliarde dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Michael Dell: Crestere prin robotica si A.I. sau...robocalipsa?