Dupa ce companii din intreaga lume au inceput sa renunte la gestionarea serviciilor de printare, aceasta industria a inceput sa gaseasca un segment important de crestere, scrie Wall Street Journal.

Companiile mari au inceput sa angajeze masiv grupuri care ofera servicii de gestionare print ca Xerox si Hewlett-Packard, si ofera acestor furnizori controlul asupra productiei documentelor, care de obicei detin masinariile si sfatuiesc cum sa le utilizeze acestia percep o taxa per pagina.

Producatorii de imprimante promit reducerea cu mai mult de 30% a costurile pentru documente prim scadearea numarului de imprimante si copiatare instalate in birouri, inlocuindu-le cu multifunctionale (instrumente ce pot avea integrat imprimanta, copiator, scaner si fax).

Serviciile de gestionare a imprimantelor vor avea vanzari globale de 20,3 miliarde dolari in acest an, in crestere cu 47% fata de anul anterior, potrivit companiei de cercetare Photizo Group. Segmentul pare atractiv pentru producatori, in special in acest an cand vanzarile de imprimante, copiatoare si multifunctionale au scazut cu 7% la 49,8 miliarde dolari.

Producatori de imprimante si copiatoare si-au schimbat rapid strategiile pentru a accelera divizia de servicii. Unul dintre primele semnale ale acestei tendinte a fost confirmat cand Procter & Gamble a angajat Xerox pentru a gestiona serviciile sale de imprimare din intreaga lume monitorizand utilizarea si reducand risipirea resurselor.

Xerox si HP sunt liderii industriei si fiecare considera ca gestionarea imprimantelor este o modalitate de a ataca rivali ca Ricoh si Canon. De asemenea, HP a semnat recent un acord de a vinde instrumente Canon alaturi de cele pe care le are deja in portofoliu. Compania a inceput dezvoltarea unui set de soft-uri menite pentru a gestiona circuitul documentelor in industrii ca asigurarile si procesarea de imprumuturi.

James Joyce, directorul departamentului de servicii imprimare din cadrul Xerox, a declarat ca segmentul serviciilor este un domeniu de activitate diferit, iar contractele sunt foarte mari. Xerox a semnat un acord in valoare de cateva milioane dolari cu grupul industrial american Ingersoll-Rand.

De asemenea, un prim semnal al oportunitatii de gestionare a imprimantelor, este dat de preluarea Affiliated Computer Services pentru 6,4 miliarde dolari de catre Xerox. Preluarea ofera companiei Xerox oportunitatea de a gestiona servicii de printare pentru clientii ACS, care in mod obisnuit angajau ACS pentru activitati ca gestionarea operatiunilor IT.

Achizitionarea de importante companii de servicii a fost un element cheie in acordul Canon de preluare a producatorului german de imprimante OCE pentru 1,09 miliarde dolari. Ricoh si-a extins operatiunile de servicii in urma cu un an cand a cumparat Ikon Office Solutions pentru 1,62 miliarde dolari.

Potrivit companiei de cercetare Photizo, Hewlett-Packard a depasit in urma cu un an rivalul Xerox si a devenit cea mai mare companie de servicii de imprimare cu o cota de piata de 35% fata de 29% cat are Xerox. Ricoh se afla pe a treia pozitie cu o cota de 14% urmat de Canon cu 5% si Lexmark International cu 4%. Gartner nu a oferit inca o analiza oficiala insa considera ca Xerox este lider in acest segment.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Piata de cosmetice la nivel global: cresteri, tendinte si prognoze