Compania de internet Yahoo a vandut serviciul de email Zimbra catre VMware, ca parte a eforturilor sale de a se axa pe serviciile care genereaza cea mai mare partea a veniturilor sale, scrie Wall Street Journal.

Potrivit cotidianului financiar, gigantul online vroia sa vanda Zimbra pentru un pret mai mare de 100 milioane dolari dar sub cel platit in 2007, de 350 milioane dolari.

Prin acesta tranzactie, VMware va achizitiona toate tehnologiile Zimbra si toate drepturile de proprietate intelectuala, iar Yahoo va putea folosi in continuare tehnologiile utilizate in serviciile de comunicare, printre care Yahoo Mail si Yahoo Calendar.

Zimbra gestioneaza peste 55 milioane de email-uri ale companiilor, universitatilor si furnizorilor de servicii de internet. Divizia are aproximativ 100 de angajati.

Prin acesta achizitie VMware, care domina piata tehnologiilor de virtualizare, solutii software ce permit unui singur computer sa indeplineasca procesele mai multor computere, metoda prin care pot fi reduse costurile IT, deschide o noua linie de produse.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si