Jocul international de strategie politica, economica si militara eRepublik a depasit 1 mil. de utilizatori in 2009, dintre care 329.000 acceseaza regulat aceasta aplicatie. Alexis Bonte, co-fondator si director executiv al eRepublik Labs, vorbeste intr-un scurt interviu acordat Wall-Street despre planurile companiei pentru 2010.
“2009 a reprezentat un an de constructie pentru eRepublik, unde, dupa ce am atras runda de finantare de 2 mil. euro de la AGF Private Equity, echipa noastra a crescut de la 14 la 45 de oameni la finalul anului trecut. De asemenea, am inceput anul cu mai putin de 50.000 de jucatori activi, acum avem peste 1 mil. de utilizatori, dintre care 320.000 folosesc jocul in mod regulat”, a explicat Alexis Bonte (foto), care vorbeste despre aceste rezultate si pe blogul personal.

In luna iunie 2009, eRepublik a atras o runda de finantare din partea AGF Private Equity, fondul detinand in prezent o participatie minoritara in cadrul proiectului. Aceasta a fost cea de-a treia runda de finantare, dupa fondurile atrase in 2007 (200.000 de euro) si 2008 (550.000 de euro). Cat de dificila a fost atragerea acestor fonduri?

“Fiecare runda de finantare este dificila, in special daca incepi din Romania si in conditiile celei mai dificile perioade economice de la Marea Depresiune. Cred ca faptul ca am reusit sa realizam acest lucru demonstreaza potentialul conceptului eRepublik si al echipei pe care am reusit sa o construim”, considera Bonte.

In cazul in care nu vor exista alte necesitati decat cele incluse deja in planul de dezvoltare, Alexis Bonte afirma ca eRepublik Labs are sufieciente fonduri pentru realizarea obiectivelor pentru 2010.

“Vom continua sa dezvoltam jocul eRepublik, speram sa ne apropiem cat mai mult de finalizarea proiectului. Vrem sa finalizam doua treimi sau chiar mai mult din proiect. In prezent avem finalizata doar o treime din proiect”, declara oficialul eRepublik.

Pe de alta parte, eRepublik nu vinde publicitate pentru companiile din exterior, utilizatorii fiind singurii care isi pot promova in cadrul platformei propriile idei, companii, publicatii sau partide politice.

In prezent, Romania se afla pe pozitia a cincea in topul cel mai importante tari pentru business-ul eRepublik, avand aproximativ 20.000 de utilizatori frecventi. Chiar daca jocul eRepublik are incepand din luna decembrie si o varianta in limba romana, Bonte afirma ca numarul utilizatorilor locali a crescut, insa nu in acelasi ritm ca in Polonia, tara in care in prezent sunt 57.659 “cetateni activi” in lumea virtuala eRepublik.

eRepublik.com a fost lansat in noiembrie 2007 de catre antreprenorul George Lemnaru, cu o finantare de 200.000 de euro din partea lui Alexis Bonte.

Compania eRepublik Labs a fost infiintata in anul 2007 si are sediul la Dublin (Irlanda). De-a lungul timpului, eRepublik Labs a primit mai multe runde de finantare, in valoare de 2,75 mil. euro din partea unor investitori precum Brent Hoberman, Stefan Glaenzer, Mihai Crasneanu, Alexandre Almajeanu, Diego Meller, Philippe Seignol si AGF Private Equity.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri