Atat Jim Breyer din partea Accel Partners, cat si Yuri Milner din partea DST (Digital Sky Technologies) nu se grabesc pentru scoaterea Facebook pe piata bursiera, indiferent de investitiile care au fost facute in companie in ultimii ani.

"Ma bucur sa pot spune ca nu va exista o listare la bursa a Facebook in viitorul apropiat, acesta insemnand 2010", a declarat Breyer, in cadrul conferintei Digital Life Design din Munchen. Investitorul rus a fost mai putin concret declarand ca "in permanenta exista capital, si nu este nevoie de o revenire a acestuia catre investitori. Avem cat se poate de multa rabdare", a adaugat Yuri Milner.

De asemenea, reteaua sociala Facebook se va axa pe atragerea de utilizatori si dezvoltare in 2010, mai mult decat pe curtarea investitorilor pentru o oferta publica initiala, a declarat Jim Breyer.

Obiectivul este de a "inviora dezvoltarea comunitatii" din jurul Facebook Connect, un sistem care permite utilizatorilor sa isi conecteze conturile catre alte site-uri si aplicatii.

Cea mai mare retea sociala, este una dintre cele mai anticipate IPO-uri ale anului, cu potential de a genera venituri ca in cazul Google si Cisci System, considera analistul Kennard Allen. Mutarea listarii la bursa dupa 2010 ofera companiei mai mult timp pentru a atrage utilizatori, pentru a imbunatati produse si pentru a angaja personalul de care are nevoie, a mai spus Breyer.

Compania s-a axat pe mentinerea extinderii in timpul crizei economice, o metoda prin care sa isi consolideze dominatia in social networking. Directorul executiv al companiei, Mark Zuckerberg, a declarat in urma cu un an ca se asteapta la o oferta publica initiala, fara a preciza o data exacta.