Profitul net a fost de 9,1 miliarde yeni (101 milioane dolari) in trimestrul ce s-a incheiat la 31 decembrie, fata de o pierdere de 65,8 miliarde yeni in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat grupul. Analistii consultati de Bloomberg estimau, in medie, un profit de 9,8 miliarde yeni.

Profitul operational a fost de 21 miliarde yeni, fata de o pierdere de 15,9 miliarde yeni in aceeasi perioada a anului trecut. Vanzarile s-au mentinut in jurul valorii de 735,3 miliarde yeni, potrivit NewsIn.

Sharp a anuntat ca a redus deja costurile cu 179 miliarde yeni in acest an fiscal, prin reducerea salariilor directorilor si prin eliminarea a 1.500 de locuri de munca temporare. Compania s-a concentrat asupra reducerii costurilor, in contextul in care a pierdut cota de piata in sectorul televizoarelor LCD in fata concurentilor Samsung Electronics Co. si LG Display Co.

Veniturile Sharp din vanzarea de televizoare LCD au crescut cu 43% in luna decembrie, fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce Samsung si LG Display au afisat cresteri de 97%, respectiv 127% in aceeasi perioada.