Epson, unul din cei mai importanti jucatori de pe piata mondiala de videoproiectoare, a obtinut o cifra de afaceri de 1,65 milioane euro pe acest segment, anul trecut.
Totodata, compania s-a mentinut pe prima pozitie a pietei proiectoarelor din Romania in anul precedent, cu o cota de piata de 25%, potrivit raportului Futuresource Consulting 2009.

“Clasarea pe prima pozitie in sectorul proiectoarelor din Romania reprezinta o realizare importanta, mai ales in conditiile unei scaderi accelerate a pietei in a doua jumatate a anului 2009“, a declarat Ciprian Baranga (foto), director de marketing si vanzari Epson Romania si Bulgaria.

Anul 2009 a inceput pe un traseu ascendent in primul trimestru, cand Epson a obtinut o cota de piata de 38% din totalul proiectoarelor vandute in Romania. In urmatoarele doua trimestre, piata a inregistrat o scadere importanta, ceea ce e a dus la o contractie a vanzarilor de proiectoare. Primele semne de revenire au fost inregistrate in ultimul trimestru al anului, Epson obtinand o cota de 22% din piata.

Pe piata locala a echipamentelor de imprimare s-au vandut, in 2009, nu mai mult de 400.000 unitati, chiar daca, initial, acest segment era estimat la un volum de 700.000 de bucati.

„In ceea ce priveste planurile pentru anul 2010, estimam o usoara crestere a anumitor segmente cu potential precum cel al produselor dedicate mediului educational si home cinema”, a completat Baranga.

Gama actuala de proiectoare Epson include modele adresate utilizatorilor din mediul business si mediilor de lucru profesionale, mediului educational, precum si segmentului consumer.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Epson atinge o cota de 50% pe piata de videoproiectoare in S1