Netopia Sistem a procesat in 2009 peste 80% din totalul platilor prin SMS din Romania, cu o valoare totala de 3,5 milioane euro. Romanii au platit prin intermediul telefonului mobil peste 4,4 milioane euro, valoarea medie a unei tranzactii fiind de 7 euro.

“In 2009, numarul site-urilor din Romania care si-au monetizat continutul cu ajutorul telefonului a ajuns la peste 600. Vorbim in total de peste 3.000 de produse si servicii tranzactionate prin SMS”, a declarat Antonio Eram (foto), CEO si fondator Netopia.

Cele mai frecvente plati de pe telefon in 2009 au fost pentru jocuri online, licente software, acces la servicii online si cumparari de produse.

Pentru 2010, Eram estimeaza o crestere de circa 30% a numarului de tranzactii prin telefon, trendul acestui segment fiind in concordanta cu cel al platilor online prin card bancar.

“Daca in cazul platilor online prin card reticenta utilizatorilor influenteaza major ritmul de crestere, in cazul platilor prin SMS avem de-a face cu un numar inca mic de comercianti care au disponibil acest serviciu”, explica el.

Netopia Sistem a fost infiintata in 2003 si opereaza pe piata de SMS Marketing si tranzactii prin SMS prin serviciile sale web2sms si mobilpay. Lansat in 2006, serviciul mobilpay de plati prin telefon a inregistrat o dublare anuala a numarului de tranzactii procesate. La finele anului trecut, mobilpay a fost extins si in zona platilor online prin card bancar, oficialii companiei estimand atingerea unei cote de piata de 30% pe acest segment, pana la finele anului.

Pentru platile prin SMS, mobilpay.ro ofera 12 valori de plata pentru tranzactionare, in retele Vodafone, Orange si Cosmote. Serviciul permite o integrare fara costuri suplimentare in orice aplicatie online, indiferent de specificatiile folosite la dezvoltare. Inregistrarea si utilizarea serviciului mobilpay.ro sunt gratuite, fiind perceput doar un comision fix pe tranzactie de 1,2 euro.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Femeile din Arabia Saudita, notificate prin SMS daca sotul divorteaza